Στην Ρωσία καταπολεμούν την βαρρόα με μαγειρική σόδα: Στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε... Video - MELISSOCOSMOS

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Στην Ρωσία καταπολεμούν την βαρρόα με μαγειρική σόδα: Στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε... VideoΉταν 2009 όταν συνάδελφος από το εξωτερικό μου έδωσε την πληροφορία ότι στην Γερμανία χρησιμοποιούσαν μαγειρική σόδα κατά της βαρρόα.
Θεώρησα την πληροφορία σοβαρή και επικοινώνησα με γνωστό καθηγητή να του το πω και να δούμε πως μπορεί να αναπτυχθεί η μέθοδος.
(Τότε δεν είχαμε ακόμα κόντρες)
Μου απάντησε ότι πρέπει να γίνουν έρευνες να δούμε αν ρίχνει την βαρρόα, αν αφήνει υπολείμματα στο μέλι, στις κηρήθρες κτλ.
Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω, θυμάμαι ότι έβαλα σόδα στο καπνηστήρι, πήγα στα μελίσσια έβαλα χαρτόνι κάπνισα και έπεφτε βαρρόα.

Ξανά επικοινώνησα με τον καθηγητή, του είπα σας επιβεβαιώνω ότι πέφτει βαρρόα, όμως για δοσολογίες υπολείμματα κτλ εσείς θα μας πείτε.
Αυτός όμως τον χαβά του, τα ζώα μου αργά...
Ασφαλώς με το θέμα δεν ξανασχολήθηκα, ούτε νομίζω ότι έγιναν και τίποτα έρευνες, το αντίθετο πιστεύω ότι αυτή είναι μια καραμέλα που την πιπιλίζουν σε όσους θέλουν να ξεφορτωθούν.
Ωστόσο ένας αναγνώστης, ο Διονύσης με ενημέρωσε ότι στην Ρωσία κάνουν καταπολέμηση κατά της βαρρόα με σόδα και μου έστειλε και σχετικό βίντεο.

Η Μαγειρική σόδα γνωστή ως Όξινο ανθρακικό νάτριο με τύπο NaHCO3 χρησιμοποιείται στην Ρωσία με δοσολογία 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε (100 γραμμάρια) χλιαρό νερό, θερμοκρασίας νερού 30 ° C με 40 ° C.
Ανακατεύουν καλά και με αυτό το διάλειμμα ψεκάζουν τα πλαίσια με τον πληθυσμό τω μελισσών.

Ασφαλώς το ότι το κάνουν στην Ρωσία δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και σωστό.
Το πράγμα θέλει ψάξιμο μεν, αλλά όχι και να περιμένουμε δεκαετίες.
Το σίγουρο είναι ότι οι μέλισσες δεν πρέπει να το φάνε, δεν πρέπει δηλαδή να μπει στο σιρόπι, γιατί λέγεται ότι προκαλεί έκρηξη των ζωτικών λειτουργικών οργάνων στα έντομα.
Γι αυτό οι Ρώσοι το βάζουν σε απλό νερό και ψεκάζουν.
Δεν είμαι ειδικός να συμβουλέψω, αλλά πλέον κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρέπει να το δείτε.


Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...