Μέλι που έχει “κρυσταλλώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Μέλι που έχει “κρυσταλλώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο


Όταν το μέλι μέσα στο βαζάκι δημιουργεί αυτούς τους χαρακτηριστικούς “κρυστάλλους” και αλλάζει η απαλή υφή του, η οποία γίνεται πιο σκληρή, λέμε συνήθως ότι το μέλι έχει “παγώσει”.
Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το μπορεί να έχει παγώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Για το μέλι είναι φυσική διαδικασία το κρυστάλλωμα, αυτό δε που περιέχει νέκταρ από άνθη συνήθως παγώνει σε λίγους μήνες, ενώ το μέλι που προέρχεται από μελιτώδες εκκρίσεις συνήθως αργεί περισσότερο.
Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι παγώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…Βήμα 1

Κλείστε το πώμα πολύ καλά και βάλτε το βαζάκι μέσα σε ένα μπολ, το οποίο να είναι αρκετά βαθύ, ώστε να μπαίνει όλο το βαζάκι μέσα.


Βήμα 2

Βάλτε καυτό νερό μέσα στο μπολ και αφήστε το να φτάσει μέχρι λίγο κάτω από το ύψος που είναι το καπάκι από το βαζάκι με το μέλι.


Βήμα 3

Αφήστε το για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να κρυώσει το νερό.Μόλις ολοκληρώσετε αυτή την πολύ απλή διαδικασία, βγάλτε το βαζάκι από το μπολ. Όταν το ανοίξετε τώρα θα δείτε ότι οι κρύσταλλοι θα έχουν εξαφανιστεί του μελιού και θα είναι και πάλι παχύρρευστο. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κρύσταλλοι μέσα στο μέλι (δλδ σε περιπτώσεις που είχε παγώσει πάρα πολύ), τότε απλά επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Η διαδικασία αυτή είναι εύκολη να επιτευχθεί όταν έχουμε να κάνουμε με πλαστικές συσκευασίες.
Όταν το μέλι είναι σε γυάλινη συσκευασία και κλείσουμε το καπάκι όμως τότε μπορεί να σκάσει.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχουμε ανοικτό το καπάκι, απλά θα περιμένουμε λίγο περισσότερο μέχρι να γίνει εντελώς ρευστό και καλό είναι να το ανακατεύουμε και λίγο.

ΠΗΓΗ
https://www.newsitamea.gr/ και https://www.melissocosmos.com/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...