Αυτό το άρθρο ήθελα μέρες να το γράψω, γιατί διακρίνω μια προσπάθεια κάποιων να με βάλουν απέναντι από τον Μόσχο.
Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω απέναντι με τον Μόσχο, δεν έχω να χωρίσω τίποτα, βρίσκω πολύ χρήσιμες τις συμβουλές του, και ενδιαφέρον την ομάδα του.
Ο Μόσχος δίνει μια μεγάλη μάχη να ξέρετε τον τελευταίο καιρό και προς το παρόν κερδίζει.
Δίνει μάχη απέναντι στο παλιό κατεστημένο και στους παλιούς ερευνητές επιτρέψτε μου να πω.
Όποιος και να την έδινε αυτή την μάχη εγώ θα ήμουν μαζί του, πόσο δε μάλλον, που ο Μόσχος είναι και φίλος.
Έχει δώσει μια συνταγή.
Με 500 γρ ζάχαρη, 500ml νερό, 200γρ γάλα, 1 αβγό, και 10ml βάμμα πρόπολης.
Να είμαι ξεκάθαρος και να πω ότι εγώ έχω μιλήσει για αβγό παλιά, αλλά όχι για γάλα και βάμμα πρόπολης, το λέω γιατί δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι οικειοποιούμαι την συνταγή του Μόσχου.
Για όσους ασχολούμαστε με ματζούνια στην μελισσοκομία είναι γνωστό ότι το μείγμα αυτό δίνει φουλ πρωτεΐνη και λιπόσωμα στις μέλισσες.
Αυτό μεταφράζεται σε γόνο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και σε μακροημέρευση των μελισσών.
Αυτά τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι ερευνητές αλλά δεν αντέχουν τις διαστάσεις που πήρε το πράγμα, ούτε ότι όποια επιτυχία προκύψει θα την καρπωθεί κάποιος που δεν είναι δικός τους.
Έχουν ξαμολήσει τα μαντρόσκυλα τους λοιπόν, και διαθέτουν και πολλά και δαιμονοποιούν την συνταγή του Μόσχου.
Αυτά τα μαντρόσκυλα εκστομίζουν οτιδήποτε, δεν έχουν αναστολές και φραγμούς για τίποτα.
Αυτό που έχει γίνει σημαία τους ωστόσο είναι ότι η μέλισσα δεν μπορεί να καταναλώνει ζωική πρωτεΐνη.
Αγνοούν παντελώς όμως τα υπέρ και τα κατά της φυτικής και της ζωικής πρωτεΐνης.
Οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν διαφορές σε ένα ή περισσότερα αμινοξέα. Όταν αποκατασταθούν τα απαραίτητα αμινοξέα στις φυτικές πρωτεΐνες, τότε γίνονται ισοδύναμες με τις ζωικές πρωτεΐνες.
Αυτό βρίσκει κανείς αν ψάξει για τις πρωτεΐνες, και δεν θέλω να το πάω ποιο πέρα στο πως δημιουργούνται αυτές και πως περνούν στον οργανισμό από τα φυτά πάντα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω σε αυτό τον τομέα, αφού πλέον εκατοντάδες μελισσοκόμοι καθημερινά τροφοδοτούν χιλιάδες μελίσσια με το μείγμα του Μόσχου και βλέπουν την διαφορά.
Φωτογραφία από την ομάδα του Μόσχου, έτοιμα μπουκάλια γεμάτα με το μείγμα για να μπει σε μελίσσια.
Αν και ο Μόσχος έχει δώσει την φόρμουλα σε ερευνητή για δοκιμές πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα μάθουμε την αλήθεια αυτών, το έχω ξαναπεί αυτό.
Γιατί θίγονται συμφέροντα χονδρά, συμφέροντα εκατομμυρίων.
Σκεφτείτε ότι η ανάγκη για γυρεόπιτα πάει περίπατο αν ταΐσεις αυτό το μείγμα, και μιλάμε για μεγάλο τζίρο.
Περίπατο πάει και η ανάγκη συμπληρωμάτων διατροφής μελισσιών, αφού αυτό το πράγμα του Μόσχου έχει τόση διατροφική δύναμη που δεν μπορεί κανένας να βρει εύκολα εφάμιλλη σε σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Γι αυτό δαιμονοποιείται και εξορκίζεται αυτή η συνταγή.
Αυτή την τακτική της συκοφαντίας την είχα ζήσει το ίδιο έντονα όταν οι κερήθρες είχαν φτάσει 1.30€ το φύλλο, κάλπαζαν ανοδικά, τότε ήταν που εδώ σκάσαμε την είδηση με τις Αλβανικές κηρήθρες των 35 λεπτών.
Την συνέχεια την ξέρετε, οι τιμές κατρακύλησαν και υποχωρούν ακόμα.
Και τώρα θα επικρατήσει η συνταγή του Μόσχου επειδή την θέλει ο κόσμος, αλλά και επειδή αξίζει τόσο απλά.
Οι ερευνητές με τα φερέφωνα τους θα φωνάξουν θα ξαναφωνάξουν και μετά θα το βουλώσουν, σε κάποια φάση θα κάνουν ντρίπλα και θα πουν ότι είναι παλιά γνωστή συνταγή που δεν ανήκει στον Μόσχο κτλ κτλ.
Και φυσικά δεν θα πάνε χαμένοι, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν, θα ανοίξουν και νέα μέτωπα.
Χαμένες θα βγουν σίγουρα κάποιες εταιρείες, ενώ κάποια άλλη θα πλουτίσει όταν θα την κατοχυρώσει και θα την βγάλει επώνυμα πατενταρισμένη στο εμπόριο.
Έτσι γίνεται πάντα όποιος προλαβαίνει πρώτος κλέβει την πατέντα.
Η θέση μου λοιπόν είναι να δοκιμάσετε την συνταγή όλοι.
Με μέτρο όμως, το πολύ ως τον Μάρτιο και μετά στοπ γιατί ανιχνεύεται στο μέλι.
Το καλοκαίρι αν δεν υπάρχει γύρη και γόνοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί την νύχτα όμως λόγω λεηλασιών εκείνη την εποχή.
Τέλος να πω ότι όσοι δεν έχετε βάμμα πρόπολης μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα τσίπουρο ή ρακή στην συνταγή με την ίδια επιτυχία.
Αυτό μπαίνει ώστε το οινόπνευμα να μην επιτρέπει στο μείγμα να χαλάσει.
Melissocosmos