Στο βίντεο επιβεβαιώνεται η καλή φήμη των ταινιών που λέει ότι οι ταινίες όχι μόνο δεν επηρεάζουν τον γόνο και την βασίλισσα αλλά παρατηρείται το φαινόμενο ότι οι βασίλισσες προτιμούν να γεννούν κάτω από την επιφάνεια που καλύπτουν οι ταινίες.
Θυμίζω ότι οι ταινίες σύμφωνα με τον Τσιμίνη έχουν διάρκεια 40 ημερών, και έτσι υπερκαλύπτουν τον κύκλο της γέννας της βασίλισσας ακόμα και όταν τα μελίσσια έχουν γόνο.
Είναι πραγματικά ένας θρίαμβος για την μελισσοκομία αυτό που συμβαίνει με αυτές τις ταινίες.
Πρέπει να πω ότι ο Σιδέρης Τσιμίνης στηρίχτηκε στην συνταγή των Αργεντινών ερευνητών και κυκλοφόρησε τις ταινίες αυτές πολύ πριν οι Έλληνες ερευνητές ανακαλύψουν την Αμερική...
Να πω ότι.
Μην συγχέετε το οξαλικό οξύ όταν γίνεται με ενστάλαξη, σε σχέση με όταν μπαίνει σε ταινίες.
Στην πρώτη περίπτωση κάνουμε σιρόπι ρίχνουμε μέσα οξαλικό οξύ και ταΐζουμε με αυτό τις μέλισσες με ενστάλαξη.
Όταν οι μέλισσες το τρώνε περνάει στην αιμολέμφο τους, και όταν η βαρρόα τραφεί με το αίμα των μελισσών πεθαίνει.
Στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να γίνει δεύτερη εφαρμογή καθώς οι μέλισσες δεν ανέχονται άλλο οξαλικό οξύ στον οργανισμό τους.
Αντίθετα σε ότι αφορά τις ταινίες.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με οξαλικό οξύ πάνω σε γλυκερίνη, που οι μέλισσες δεν το τρώνε.
Σε αυτή την περίπτωση δρα με την επαφή.
Καθώς οι μέλισσες περνάνε πάνω και κάτω από τις ταινίες η βαρρόα εκτίθεται στο οξαλικό οξύ και την σκοτώνει με την επαφή, την καίει με λίγα λόγια ως οξύ που είναι.
Έτσι δεν βλάπτει τις μέλισσες όμως που είναι ένας πολύ μεγαλύτερος οργανισμός, και αυτό το βλέπουμε περίτρανα και από τις βασίλισσες που γεννάνε ακόμα και κάτω από τις ταινίες και από τον γόνο που μεγαλώνει και αναπτύσσεται κανονικότατα ακόμα και κάτω από τις ταινίες που η συγκέντρωση οξαλικού οξέως είναι μεγάλη.
Δεν έχει καμία σχέση λοιπόν η μια μέθοδος ούτε είναι ίδια με την άλλη, είναι σαν να έχουμε δυο εντελώς διαφορετικά δραστικά συστατικά.
Κάνουν εξαιρετική δουλειά τον χειμώνα όταν δεν υπάρχει γόνος και τα μελίσσια φτάνουν μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες χαλαρά χωρίς να υπάρχει εμφανή βαρρόα ή κουτσόφτερες μέλισσες.
Τον Αύγουστο άλλη μια και τέλος η βαρρόα.
Δεν υπήρξαν απώλειες μελισσιών.
Δείτε το βίντεο
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...