Σελίδες

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μέλι και τώρα πως το συσκευάζω για εξαγωγή;


Ωραία τελείωσε και εφέτος η μελισσοκομική περίοδος και ο τρύγος μας πήγε καλά και η ποιότητα ήταν αυτή που θέλαμε (όλα δηλαδή ιδανικά)…

Αλλά για να αποκτήσει το μέλι μου μια προσθετική αξία στο αρχικό προϊόν πρέπει να βρω και την κατάλληλη συσκευασία, αλλά αφού έχω σκοπό να το εξάγω στο εξωτερικόδεν γνωρίζω πια θα ήταν η κατάλληλη για την χώρα που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ!

Φυσικά έχω κάνει ότι πρέπει από πριν για την πιστοποίηση του προϊόντος μου (μέλι

Ας δούμε μερικά σχετικά παραδείγματα:
Ένα μέλι που είναι κατασκευασμένο για μικρά παιδία! Θα πρέπει φυσικά να έχει κατασκευαστεί γι αυτόν τον σκοπό να έχει τις σχετικές προδιαγραφές και άδειες (τα αναλαμβάνουμε όλα αυτά εμείς για λογαριασμό σας) και μετά θα πρέπει και η μητέρα που το αγοράζει να πειστεί ότι αυτό το αγνό προϊόν είναι κατάλληλο για τα παιδιά της.

Συνήθως για λόγους Marketing τοποθετούμε εξειδικευμένα μέλια σε μικρά αλλά όμορφα και εύχρηστα βαζάκια, που δίνουν την δυνατότητα στον καταναλωτή της εναλλαγής δηλαδή να δοκιμάζει γεύσεις, χρώματα, εικόνες και αρώματα, και ότι του αρέσει να το αναζητά σε μεγαλύτερη συσκευασία. Σκοπός αυτής της μικρής παρουσίασης είναι να σας εξηγήσουμε ότι για να πουληθεί το Ελληνικό μέλι στις αγορές του εξωτερικού θα πρέπει να διαθέτει Ποιότητα, πιστοποίηση, εξειδικευμένη γεύση (ΠΟΠ, π.χ. θυμαρίσιο) και φυσικά μια συσκευασία που να συνδυάζει την εθιμική νοοτροπία της χώρας που απευθυνόμαστε και την ποιότητα που θα βρει ο υποψήφιος καταναλωτής, μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική παραγωγή μελιού μπορεί να βασιστεί μόνο σε σοβαρούς μελισσοκόμους με ευσυνειδησία και όχι στις τεράστιες ποσότητες (μελισσοκομία δεξαμενής) που μπορεί κανείς να συναντήσει στις αγορές της Κίνας ή της Τουρκίας.

Υπάρχουν φυσικά χώρες που έχουν εξειδικεύσει την παραγωγή μελιού και μια από αυτές είναι η Νέα Ζηλανδία με το μέλι Manuka.
Ένα μέλι με πολύ υψηλή θρεπτική αξία από τη Νέα Ζηλανδία σε συσκευασία που λατρεύουν οι περισσότεροι δυτικοί (όχι στην Ελλάδα) για την πρακτικότητα της.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο! Προωθεί «ελληνικό γιαούρτι» με «ελληνικό μέλι», μπορούμε να σας βοηθήσουμε να «προσεγγίσετε» αυτούς του κολοσσούς (πολυεθνικές) , αρκεί να έχετε τις απαραίτητες προδιαγραφές και «περγαμηνές»


Στο εξωτερικό (στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες) όπου συνυπάρχει η τεχνογνωσία με την εφαρμοσμένη μηχανική, και χημεία, και φυσικά την ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να σχετικά εύκολα να γίνει δηλαδή μέλι με Αλόη!

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μελέτης δημιουργίας και εξαγωγής ενός προϊόντος με τους καλύτερους επιστήμονες και στην Ελλάδα αλλά και εκεί που χτυπά η καρδία της Βιομηχανίας τροφίμων (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) αρκεί να θέλετε και φυσικά να μπορείτε οικονομικά να υποστηρίξετε ένα τέτοιο φιλόδοξο project.



ΠΗΓΗ


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών