Συνάδελφοι πριν λίγο καιρό είχαμε δει σε ένα άρθρο εδώ στον MELISSOCOSMO ότι στην μακρινή μας Ιαπωνία οι εκεί μελισσοκόμοι αρέσκονται να αφήνουν τα μελίσσια τους να χτίζουν μόνα τους κηρήθρες, και όταν το επάνω πάτωμα γέμιζε μελάκι το αφαιρούσαν.
Για κάποιο λόγο αυτή η μέθοδος ενθουσίασε πολλούς από εσάς και μήνες μετά από αυτή την ανάρτηση συνεχίζατε να με ρωτάτε για τις Ιαπωνικές κυψέλες.
Σίγουρα, θα έλεγα ότι το θέαμα ενός πατώματος φυσικά χτισμένου με λαχταριστές κηρήθρες αποτελεί αναμφίβολα ένα υπέροχο θέαμα.
Δεν γνωρίζω αν θέλετε να κάνετε μια δυο τέτοιες κυψέλες για το χόμπι σας ή το σπίτι σας, ή αν θέλετε να το πάτε ακόμα πιο μακριά το πράγμα.
Ένας αναγνώστης όμως, ο Γιώργος έψαξε σχετικά για το θέμα και βρήκε με ποιον τρόπο τρυγάνε αυτές τις κυψέλες στην Ιαπωνία.
Αυτός ο τρόπος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στιφτήρι, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.
Δεν γνωρίζω ακόμα γιατί οι Ιάπωνες αρέσκονται να βγάζουν με αυτόν τον τρόπο το μέλι τους, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι βρίσκετε κι εσείς ενδιαφέρουσα αυτή την μέθοδο.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως γίνετε ο τρύγος του μελιού στις κυψέλες Ιαπωνικού τύπου.
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
δεν εχει καμια διαφωρα απο τοδηκο μασ κουβελι πολλα χρωνια κραταω μερηκα για να βγαζω κυρηθρα και σμηνουργια μολησ γεμηζε βαζαμε πανο αυτο το κασονακη και βγαζαμε ασπρη κυρηθρα ειναι κατη σα το πελιασ του δερματοπουλου το φτειαχναμε και με πεντε τετοια κουτια και καθε χρωνο βαζαμε αποκατο ενα οι δυο και αφερουσαμε απο πανο για να κτειζη καινουργια και με αυτο τον τρωπο ανανεοναμε τησ κυρηθρεσ παναγιωτησ ζακυνθοσ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες και είναι ηλιέλαιο τρέχει....δεν είναι μέλι σαν το δικό μας.....νεράκι είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφή