Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ακαρεοκτόνο: Pronafit Pro Smoke Pellet...Μπορεί άραγε να χρησιμοποιηθεί στην μελισσοκομία?


Ακαρεοκτόνο: Pronafit Pro Smoke Pellet...Μπορεί άραγε να χρησιμοποιηθεί στην μελισσοκομία?

Το έχω ήδη αγοράσει και δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσω σε πειραματική παραφυάδα αν ρίχνει την βαρρόα.
Μυρίζει μέντα και ευκάλυπτο και στις οδηγίες γράφει ότι εισπνοές από τον καπνό του κάνουν καλό στα πνευμόνια των ανθρώπων καθώς γίνεται από φυσικά βότανα.
Θα κάνω και βίντεο από το πείραμα, και θα δούμε.

Το Pronafit Pro Smoke Pellet είναι ένα βιολογικό σκεύασμα αποτελούμενο από ταμπλέτες εμποτισμένες από βότανα και αιθέρια ελαία.
Καιόμενες οι ταμπλέτες αυτές με τον καπνό καταπολεμούν τα παράσιτα των πουλιών όπως ψείρες και κόκκινα ακάρεα ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν τους βρογχικούς σωλήνες των πουλιών συμβάλλοντας μάλιστα στην καλή τους υγεία.
Μια μόνο ταμπλέτα αρκεί για έναν χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων και αν μιλάμε για ενδεχόμενη χρήση σε μελίσσια τότε μια ταμπλέτα δύναται να καλύψει ως χώρο 50 έως 75 διώροφες κυψέλες.
Φυσικά πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό προϊών με την συσκευασία των τριών ταμπλετών να κοστίζει περίπου 17 ευρώ.

Το ερώτημα που μου γεννήθηκε όταν το είδα είναι το εξής.
Αν τρίψουμε την ταμπλέτα και την ρίξουμε στο καπνιστήρι και καπνίσουμε καλά τα μελίσσια το βράδυ που ο πληθυσμός είναι μέσα, μπορεί αυτό να μας απαλλάξει από την βαρρόα και την τραχειακή ακαρίαση;
Αν έχει αιθέρια έλαια η σύνθεση του μιλάμε για βιολογική λύση που ήδη έπρεπε να γνωρίζουμε αν η δράση του καλύπτει και την μελισσοκομία.
Για μια ακόμα φορά είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας ο τελευταίος τροχός της αμάξης .
Για μια ακόμα φορά έχουμε ένα προϊόν για καναρινάκια το οποίο δεν το κατηγορώ αλλά δεν έχουμε για την μελισσοκομία που παράγει προϊόντα εκατομμυρίων ευρώ για την εθνική οικονομία όλων των κρατών.
Θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να το ψάξουμε.
Επίσης πιστεύω ότι θα λογοκριθεί από τα συμφέροντα και από τα παπαγαλάκια τους, όμως πρέπει να μην το επιτρέψουμε αυτό και να βρεθούν σοβαροί άνθρωποι να κάνουν τις δοκιμές που πρέπει και να αποφανθούν περί αυτού.

Δείτε το βίντεο



Melissocosmos
Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...